Grzybki suszone marynowane

Wieś Wisłok Wielki, w której znajduje się nasze Gospodarstwo otoczone jest lasami bukowo jodłowymi. Lasy te obfitują w różne gatunki grzybów: podgrzybki, borowiki, rydze, koźlarze i wiele innych. W zależności od przeznaczenia można nabyć w naszym Gospodarstwie grzybki świeże i marynowane. Nasze wyroby stanowią idealne uzupełnienie nie tylko świątecznych potraw, ale również domowych obiadów. Wyjątkowy aromat, jaki wydzielają powszechnie stosowane w kuchni grzyby suszone sprawia, że świetnie nadają się do zup oraz sosów,gdyż doskonale wzbogacają ich smak, podkreślając charakter całej potrawy. Wystarczy zaledwie kilka sztuk podgrzybków, borowików lub maślaków, aby zwyczajne danie nabrało prawdziwie leśnego charakteru.

Nasze grzyby marynowane, dzięki dobranej kompozycji przypraw i warzyw, stanowią uzupełnienie dań obiadowych, a także mogą pełnić rolę przekąski serwowanej podczas różnego rodzaju imprez. Wśród grzybów marynowanych znajdujących się w przygotowanej przez nas ofercie dominują przede wszystkim borowiki, podgrzybki oraz rydze, których doskonałym uzupełnieniem jest nasza zalewa octowa o delikatnym jak i intensywnym smaku.