Do nas możecie zjechać z drogi na nasz domowy obiadek. Panuje u nas swobodna i przyjazna atmosfera. Zastaniecie u nas tradycyjną, domową i prostą kuchnię, taką jaką większość z nas pamięta u babci. Codziennie gotujemy inne zupki, lekkie i z ogromną ilością warzyw na naturalnych składnikach, bez dodatku ulepszaczy smaku.

Oprócz tradycyjnych potraw serwujemy pierogi ręcznie lepione, przygotowywane według naszej ściśle określonej receptury. Nasze pierogi zbójnickie z Wisłoka Wielkiego na pikantno nawiązują do legendy wsi, którą założyli rozbójnicy i awanturnicy, czyhający na mienie kupców podążających nadosławickim traktem; pierogi Łemka z kaszą gryczaną odnoszą się do skromnego stylu życia Łemków, którzy zamieszkiwali kiedyś te tereny; pierogi ze szpinakiem i z naszym kozim serem to nasza wyjątkowa aromatyczna kombinacja; pierogi z kozią bryndzą i wiele innych rodzajów pierogów od tradycyjnych do wyszukanych.

 

Po obiadku proponujemy nasze domowe gofry przygotowywane na kozim mleku z naszymi konfiturami. Zapewniamy kameralną i domową atmosferę.  

Oprócz naszych obiadków serwujemy również domowe śniadania na bazie naturalnych produktów: wiejskie masło – domowej roboty, prawdziwy żytni chleb z zaprzyjaźnionego ekologicznego gospodarstwa, kurze jaja, nasze kozie sery czyli od tradycyjnego, obfitego, podawanego na gorąco, po lżejsze, złożone z pieczywa, wędlin, serów. Sami bardzo lubimy jeść posiłki na naszej werandzie – często z powodu porannego chłodu, rozgrzewamy się herbatą kontemplując poranne odgłosy ptaków… i rzeczywiście w takich okolicznościach przyrody nawet zwykłe jajko na miękko, czy biały ser smakują zupełnie inaczej – wybornie.